Bizi arayın: 0 224 234 05 00 Online Randevu
Uzm. Dr. Cengiz Mıhçı
Meslekte 48. yılı
Hakkında

1952 yılında Elbistan’da doğdum. Malatya Gazi İlkokulunu ve Elazığ Lisesini bitirdim. 1976 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinden mezun oldum. Aynı üniversitede kulak burun boğaz ihtisasımı tamamladım. Askerlik görevimi tamamladıktan sonra 1983 yılında Bursa’da serbest hekim olarak çalışmaya başladım. 1988 yılında arkadaşlarımla birlikte; kulak burun boğaz, işitme, konuşma, ses, denge bozuklukları alanında hizmet veren Grup Medika’yı kurduk. Günümüzde de Grup Medika’da çalışmaktayım. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Daha fazla gör
Soru:
Bebeklerde işitme kaybı nasıl teşhis edilir? Ne sıklıkta görülür? Ebeveynlerin ne düzeyde dikkatli olmaları gerekmektedir?

Bebeklerin “işitme kaybını teşhis etmek” gerçekten zordur! Her şeyden önce bebeklerde işitme kaybından şüphelenmek de derin bir sorgulamayı gerektirir! Çünkü bebeklerde işitme kaybı sık görülebilen bir sağlık sorunu değildir. İşitme kayıplı bebekler de yaşıtları gibi ağlayarak isteklerini ifade eder. Ancak konuşma ile ilgili fonksiyonlar başladığında; dikkatli aileler çocukta bir problem olduğunu fark eder. Aksi durumlarda her çocuk konuşurken, bir başka çocuk konuşmuyorsa; bu fark edilir. Fakat bu arada 2-3 yıl geçmiş olur. Bebeklerde işitme kaybının farklı nedenleri bulunmaktadır. Bu sebepleri başka bir konuda deha detaylı olarak inceleyelim.

Yeni doğan 1000 bebekten 2 ya da 3’ü, kayda değer bir işitme kaybı ile dünyaya gelir. Konuşma fonksiyonlarının başladığı yaş aralıklarına kadar, işitme kaybının ne düzeyde olduğu anlaşılamadığı için yeni doğan bebeklere işitme tarama testi yapılır.

UZMANA SOR
Uzm. Dr. Faruk Şahin
Meslekte 46. yılı

Uzman doktorlarımız genellikle sorularınıza 3 iş günü içerisinde dönüş yapmaktadır.

Sohbet penceresi aç
1
Canlı Destek
Merhaba,
Nasıl yardımcı olabiliriz?