1952 yılında Elbistan’da doğdum. Malatya Gazi İlkokulunu ve Elazığ Lisesini bitirdim. 1976 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinden mezun oldum. Aynı üniversitede kulak burun boğaz ihtisasımı tamamladım. Askerlik görevimi tamamladıktan sonra 1983 yılında Bursa’da serbest hekim olarak çalışmaya başladım. 1988 yılında arkadaşlarımla birlikte; kulak burun boğaz, işitme, konuşma, ses, denge bozuklukları alanında hizmet veren Grup Medika’yı kurduk. Günümüzde de Grup Medika’da çalışmaktayım. Evli ve 3 çocuk babasıyım.
Daha fazla görKötümser bir yaklaşımla düşünmek yerine, vakit kaybetmeden detaylı bir muayene hizmeti almak daha doğru. Daha önce sorulmuş sorulara verdiğim yanıtlarda da görmüşsünüzdür. Kulak çınlamasına yol açan pek çok sebep var.
Liste oldukça uzun; kulak zarında karşılaştığımız problemler, kulak kiri, enfeksiyonlar, iç kulakta işitme siniri ucundaki hasarlar, sinüzit, orta kulakta sıvı artışı, tansiyon problemleri, boyun omurlarındaki kireçlenme, orta kulaktaki damar anomalileri, yine orta kulakta kemiklerin eklem yerlerindeki sertleşme, trioid, diyabet hatta antiromatizmal ilaçlarla asprin kulak çınlamasına yol açabilir. İşitme ve dengeyi sağlayan tümörler de kulak çınlaması sebebi olabilir.
Dolayısıyla ayırıcı tanı için önce bir KBB uzmanın detaylı muayene ve tetkiklerine ihtiyaç var.
Sıklıkla iç kulakta yer alan işitme sinirlerindeki hasarın da kulak çınlamasına neden olduğunu görebiliyoruz. Keza yüksek sese maruz kalma da kulak çınlaması nedeni.
Endeskopik görüntüleme ile kulak çınlamasına dış kulak mı yoksa orta kulak kaynaklı mı, hangi etkenin neden olduğunu muayenede görebiliyoruz. Tedaviye de muayeneden, tetkiklerden çıkan sonuca göre karar veriyoruz.
Sağlıklı günler dilerim, kaygılarınızı bir kenara koyup, en kısa zamanda bir KBB hekimine başvurun. Erken teşhis her zaman yaşam için en doğru olandır.