Bizi arayın: 0 224 234 05 00 Online Randevu
Uzm. Dr. Faruk Şahin
Meslekte 51. yılı
Hakkında

18 Şubat 1948’te Bursa Orhangazi Gölyaka köyünde doğdum. İlkokul 1. sınıfı, evimize yürüme mesafesi yarım saat olan Dutluca Köyü İlkokulunda okudum. Birtakım problemler neticesinde o okuldan ayrıldım ve ilkokul eğitimimi Gemlik Şehit Cemal İlkokulunda tamamladım. Ortaokul ve lise öğrenimimi; ortaokul yatılı, lise nihari olmak üzere Bursa Erkek Lisesinde tamamladım. İlk üniversite sınavımda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. Bugün 67-68 kuşağı diye anılan öğrenci grubunun içerisinde yer aldım. 1973 yılında bizim girmemizin ardından Çapa ve Cerrahpaşa Tıp diye ikiye ayrılan İstanbul Tıp Fakültesinin Çapa tarafından mezun oldum. Hemen askere gitmeye karar verdim ve Samsun’da acemi birliğimde çektiğim kura ile Elazığ Topçu Tabur Komutanlığının revirinde göreve başladım. Askerliğim sırasında, sınıf arkadaşım Dr. Şükran Oğuz ile evlendim. 1974 yılında kızımız Aslı dünyaya geldi. Askerliğimin bitiminden sonra Bursa’ya dönme kararı aldık. Eşim, 1976 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde anesteziyoloji ihtisasına başladı. Ben kendi bölümümün sınavını bekleyerek 1978’de eğitimime başlayabildim. 1980 yılının Haziran ayında kızımız İdil dünyaya geldi. 1981 yılında ihtisasımı tamamladım ve uzman olarak çalışmaya başladım. 1980 darbesinin dayattığı kötü koşullar nedeniyle, ailemle birlikte aldığım karar neticesinde üniversiteden ayrıldım. 1981 Mayıs’ından itibaren Setbaşı’nda açtığım muayenehanemde çalışmaya başladım. Aslında amacım en kısa sürede grup çalışmaları için bir ekip kurmaktı. Bu hayalle günler, yıllar gelip geçiyordu ki, Dr. Cengiz Mıhçı diye bir KBB hekiminin de grup çalışmaları için hazırlık yaptığını duydum. Cengiz Bey ile tanıştıktan sonra çalışmaları birlikte yürütmeye başladık. 1986-87 döneminde ciddi zorlukları aşarak Biltaş KBB Anonim Şirketini kurduk. Çekirge Caddesi üzerindeki kliniğimizde göreve başladık. Kendi çapımızda birçok yeniliklere imza atarak çalışmalarımızı sürdürdük. 1989’un sonunda Harvard MD MEEI’de, gözlemlerde bulunmak üzere bir yıl Boston’da yaşadım. Buradaki doktor arkadaşlarımın önerisi ve ortağım Dr. Cengiz Mıhçı’nın onayıyla rinoloji ile ilgilenmeye karar verdim. 1990 yılı sonunda döndüğümde kliniğimizde endoskopik sinüs cerrahisi, açık teknik rinoplasti ve nazal alerji tanı ve tedavisini başlattık. Meslek faaliyetlerimin dışındaki zamanımı tenis oynayarak, rüzgâr sörfü yaparak, müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum.

Daha fazla gör
Soru:
Hocam yurt dışındayım çocuğumuza annemler bakıyor. Horlamayla ilgili videonuzu gördüm, oğlum 3,5 yaşında, geceleri nefesi duruyormuş. Yaşıtlarına göre de biraz ufak tefek, geçen yıl çok hastalandı. Annem bu yıl da çok grip olduğunu söylüyor. Geniz eti olabilir mi? Size getirseler, muayene olsa. Ancak 5 ay sonra geleceğiz, çok üzülüyorum. Covitten dolayı hastaneye gitmeye korkuyorlar.

Üzülmenize gerek yok, içiniz rahat olsun.  Kliniğimizde Covid19 önlemleri dahilinde, hastalarımızın sağlığını koruyucu tedbirler uyguluyoruz. Horlama ve Uyku Apnesi; geniz eti ve bademcik sorunu olan çocuklarda sıkça görülen problemlerden biri. Belirttiğiniz şekliyle uykuda nefesin durması, oluşmasını asla istemediğimiz bir tablodur.

Özellikle çocuklarda uykuda salınan büyüme hormonun olumsuz yönde etkilenmesine, bunun sonucu olarak gelişme geriliğine sebep oluyor. Tabi burada bir diğer nokta da tekrarlayan enfeksiyonlar. 1 yılda 7 ve üzerinde enfeksiyon tablosu, en önemlisi geceleri horlama, apne, ağzı açık uyuma, çocuğun sağlığı ve anatomik gelişimi yönünden olumsuz bir durum.

Çok yüksek olasılıkla gün içinde de burundan rahat nefes alamadığı için ağzından nefes aldığını düşünüyorum. Elbette detaylı bir muayene ve tetkikler yapılmadan, nasıl bir tedavi programı izleyeceğimizi belirtemeyiz. Büyümüş geniz eti ve bademcikler bu duruma sebep oluyorsa cerrahi de bir seçenek.  Muayene randevunuz açıldı. İçiniz rahat olsun.

 

UZMANA SOR
Uzm. Dr. Faruk Şahin
Meslekte 46. yılı

Uzman doktorlarımız genellikle sorularınıza 3 iş günü içerisinde dönüş yapmaktadır.

Sohbet penceresi aç
1
Canlı Destek
Merhaba,
Nasıl yardımcı olabiliriz?