Bizi arayın: 0 224 234 05 00 Online Randevu
Uzm. Dr. Cengiz Mıhçı
Meslekte 48. yılı
Hakkında

1952 yılında Elbistan’da doğdum. Malatya Gazi İlkokulunu ve Elazığ Lisesini bitirdim. 1976 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinden mezun oldum. Aynı üniversitede kulak burun boğaz ihtisasımı tamamladım. Askerlik görevimi tamamladıktan sonra 1983 yılında Bursa’da serbest hekim olarak çalışmaya başladım. 1988 yılında arkadaşlarımla birlikte; kulak burun boğaz, işitme, konuşma, ses, denge bozuklukları alanında hizmet veren Grup Medika’yı kurduk. Günümüzde de Grup Medika’da çalışmaktayım. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Daha fazla gör
Soru:
Selamlar, daha önce bir hastanız da sormuş fakat şöyle anlatmak istiyorum. Çocuğumuza işitme kaybı tanısıyla işitme cihazı ve eğitim programı uygulanmaya başladı. Bu sorunun kesin ve kalıcı bir çözümü yok mu?

Haklısınız bu soruyla sıkça karşılaşıyoruz. Duyarlı ebeveynler bunu farklı yönleriyle merak edebiliyor.  Daha öncede vurguladığım gibi  tıp bilimlerinde “kesin çözüm” hükmü yok. Size “bebeklik çağı işitme kayıplarının tedavisine yasıl yaklaşmalı, programı nasıl sürdürmeliyiz” yönüyle düşünmenizi öneriyorum. Bebeklik çağındaki işitme kayıplarının birçok tipi var. Dış kulak yolundaki bir kir, orta kulakta biriken sıvı da ya da orta kulaktaki iltihap, farklı doğumsal ve genetik anomaliler de işitme kaybına neden olabilir.

Bu sebeplerin her birini ayrı ayrı ele almak gerekir. Çünkü işitme kaybının türü de, bunu yapan sebep de değiştikçe tedavi yaklaşımı da değişiyor. Örneğin hekiminiz tedavi programıyla alakalı, bir ayırıcı tanı grubuna başvurmuş ki; sizi bir odyologa yönlendirerek, çocuğunuzun işitme cihazı kullanmasına yönelik süreci başlatmış. İyi bir tedavi için erken teşhis çok önemli. 

UZMANA SOR
Uzm. Dr. Faruk Şahin
Meslekte 46. yılı

Uzman doktorlarımız genellikle sorularınıza 3 iş günü içerisinde dönüş yapmaktadır.

Sohbet penceresi aç
1
Canlı Destek
Merhaba,
Nasıl yardımcı olabiliriz?