Bizi arayın: 0 224 234 05 00 Online Randevu
Uzm. Dr. Cengiz Mıhçı
Meslekte 48. yılı
Hakkında

1952 yılında Elbistan’da doğdum. Malatya Gazi İlkokulunu ve Elazığ Lisesini bitirdim. 1976 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinden mezun oldum. Aynı üniversitede kulak burun boğaz ihtisasımı tamamladım. Askerlik görevimi tamamladıktan sonra 1983 yılında Bursa’da serbest hekim olarak çalışmaya başladım. 1988 yılında arkadaşlarımla birlikte; kulak burun boğaz, işitme, konuşma, ses, denge bozuklukları alanında hizmet veren Grup Medika’yı kurduk. Günümüzde de Grup Medika’da çalışmaktayım. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Daha fazla gör
Soru:
Ani işitme kaybı nasıl tedavi edilir, ani işitme kaybında ne yapılmalıdır?

Ani işitme kaybı yaşayan kişiler, herhangi bir muayene bulgusu olmayan işitme kaybıyla da KBB uzmanlarına başvurabilmektedir. Yapılan işitme testlerinde çeşitli derecede işitme kaybı tespit edilebilmektedir. Bu gibi durumlar acil müdahaleye ihtiyaç duymaktadır. Sebebe yönelik tedaviler de farklı farklı. Genel olarak; 

 

  • İlaç tedavileri, 
  • Orta kulak yoluyla yapılan kulak enjeksiyonları 
  • Hiperbarik oksijen -Karbojen tedavileri gibi birçok tedavi seçeneği bulunmaktadır. 

 

Ani işitme kayıplarında en önemli husus erken teşhis ve erken tedavidir. Bu sorunu yaşayan kişiler çoğunlukla işitme kaybına yol açan olgunun basit mi, yoksa ciddi ve kompleks mi olduğunun ayrımını yapamazlar. Dolayısıyla ani işitme kaybı, hiç vakit kaybetmeden hekime başvurulması gereken bir Kulak Burun Boğaz bölgesi hastalığıdır. 

 

UZMANA SOR
Uzm. Dr. Faruk Şahin
Meslekte 46. yılı

Uzman doktorlarımız genellikle sorularınıza 3 iş günü içerisinde dönüş yapmaktadır.

Sohbet penceresi aç
1
Canlı Destek
Merhaba,
Nasıl yardımcı olabiliriz?